Body Candying / Sugaring is een natuurlijke,effectieve en zachte methode voor het verwijderen van overtollige lichaamsbeharing en stamt al uit de tijd van Cleopatra.

Bij deze ontharingsmethode wordt de suikerpasta tegen de haar groeirichting aangebracht en met de natuurlijke haar groeirichting mee verwijderd van de huid. Omdat het haar wordt verwijderd in de natuurlijke groeirichting is de behandeling veel zachter en minder pijnnijk dan harsen of epileren.

De suiker heeft tevens een peelende en hydraterende werking, zodat de huid wordt zijdezacht na het ontharen en goed verzorgd tijdens de behandeling. Het is dus meer dan alleen een ontharingsbehandeling.

Uiteindelijk zullen de haren op langere termijn dunner worden en minder snel aangroeien.

Sugaring is ideaal voor alle huidtypes. Door de zachtheid van de suiker is het mogelijk om ieder lichaamsdeel te ontharen, denk hierbij aan de rug, buik of borst bij mannen of de bikinilijn bij vrouwen.

Bij Estetika Voet en Hand Zorg wordt er met Scandinavian Skin Candy suikerpasta gewerkt. Dit is de enige suikerpasta die Xylitol bevat. Xylitol is antibacterieel, antiviraal en schimmelwerend.

Door het toevoegen van Xylitol in alle Scandinavian Skin Candy pasta’s, is de ontharing gemakkelijker dan ooit tevoren, terwijl er minder roodheid of irritatie van de huid ontstaat, in vergelijking met de traditionele suikerpasta.